KWMN Forum Αρχική σελίδα KWMN Forum
Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Καρδίτσας

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 Συχνές Ερωτήσειςwww.kwmn.gr   ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οριο στο filesharing ή όχι ;
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    KWMN Forum Αρχική σελίδα -> Δημοψηφίσματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Οριο στο filesharing ή όχι ;
Προσωρινό όριο ανά χρήστη μέχρι να υλοποιηθεί το QoS (πχ 512 kbps)
20%
 20%  [ 6 ]
Προσωρινό συνολικό όριο στα προγράμματα ανταλλαγής αρχείων (πχ 1mbit)
43%
 43%  [ 13 ]
Μη μας μπλέκεις με όρια , ας φροντίσει ο διαχειριστής του κόμβου
16%
 16%  [ 5 ]
Δεν θέλω να υπάρχει όριο
16%
 16%  [ 5 ]
Whatever...
3%
 3%  [ 1 ]
Σύνολο Ψήφων : 30

Συγγραφέας Μήνυμα
Barbarian
Site Admin

Ένταξη: 28 Φεβ 2004
Τόπος: Καρδίτσα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2005 12:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Οριο στο filesharing ή όχι ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδώ και λίγο καιρό που αυξήθηκαν οι clients στο Wshark και το CS , παρατηρήσαμε το αναμενόμενο φαινόμενο να δημιουργείτε μεγάλο traffic από τις μεταφορές αρχείων ( dc++ , ftp κτλ ) και να υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις άλλες υπηρεσίες πχ voip , game servers κτλ .

Δεν είναι κάτι που δεν λύνετε αλλά θέλει μελέτη και σωστό στήσιμο για να καταφέρεις να έχεις ένα σωστό QoS .

Προσωρινά βέβαια μπορούμε να περιορίσουμε το traffic που δημιουργείτε από τις μεταφορές αρχείων βάζοντας κάποιο όριο ...

Ακούω γνώμες Very Happy
Node #1 - Beast και Node #10 - CS

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Barbarian στις Πεμ Ιούλ 07, 2005 12:33 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Eddie
wifi 5.5 Mbit

Ένταξη: 12 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2005 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ είμαι ο Ένοχος !!

Είναι αλήθεια ότι εφόσον εφτιαξα το τροφοδοτικό άφησα το Pc κανα 2μερο να κάνει download απο τον Supersonic (DC) και να πώ την αλήθεια περίμενα μιά τέτοια ανακοίνωση. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο (δεν μπορώ να μιλήσω όμως ποιό ειδικά) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η σταθερότητα του δικτύου. Είναι άδικο κάποιος να κατεβάζει με τις ώρες ενώ καποιο άλλοι να μήν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο. Αρχίσαμε να μιλάμε απο τώρα που είμαστε 5-10 άτομα συνδεμένα οπότε μπορείτε να φανταστείτε τί θα γίνει αργότερα που θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα είναι συνδεμένοι. Οπότε ..."των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν..." . Μπράβο ρε Barbarian!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Barbarian
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2005 2:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σιγά μην φταις μόνο εσύ Razz

Η γνώμη μου είναι ότι τα BB Links δεν τα έχουμε για να κάθονται, απλά να γίνει σωστά η δουλειά ώστε να μπορούν όλοι να το χαρούν και όχι ένας να κατεβάζει με 1 ΜΒ/sec και ο άλλος να μην μπορεί να περάσει ούτε Ping ...

Θέλω να πω ότι και το filesharing είναι μέρος του δικτύου... σημαντικό θα έλεγα , απλά να μην το αφήσουμε να καταστρέψει τα άλλα γιατί είναι αδηφάγο με το bandwidth ...

Τι κι αν το ΒΒ CS - Beast πχ "σηκώνει" 23 Mbit ... με 5 άτομα να κάνουν τρελό download έχει γονατίσει χαλαρα ... Να μην πω με ένα άτομο ... ( ακούς Fligaros ? Razz Razz Razz )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Karharias
wifi 5.5 Mbit

Ένταξη: 20 Φεβ 2005
Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2005 11:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mages i katastasi den pai allo....
valte limit... ektos apo enan pou kani pos to 3ehnai sinehia...
den pai allo... afto eine lemargia...
8a fteo ego an prohoriso se "drastikes lisis?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Karharias
wifi 5.5 Mbit

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2005 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ante na min po kiala
Επιστροφή στην κορυφή
SuPerSoNiC
Συντονιστής

Ένταξη: 29 Φεβ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 3:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή έγιναν αρκετά με αφορμή το θέμα αυτό θα πώ τα εξής:
α)Αν βάλουμε όλοι limit στο upload μας (πχ 1 mbit) τότε και ένας να υπάρχει που δεν έχει limit στο download και τραβάει full θα πρέπει να κατεβάζει απο 5-6 χρήστες ταυτόχρονα για να 'γκουρλώσει' το ΑΡ.
β)Πράξεις αντιποίνων είναι απαράδεκτες.Αν πιστεύει ο ιδιοκτήτης του AP ότι κάποιος client παραβιάζει κάποιους κανόνες επανειλημένα,βάζει ban στην ΙΡ του στελνοντάς του ένα μύνημα με τους λόγους της πράξης του αυτής και τελειώνει εκεί το θέμα.Κλείνω το AP μου επειδή είναι δικό μου και μαγκιά μου και κάνω ότι γουστάρω είναι δικαίωμα του κάθε hub owner.Αλλά και μένα είναι δικαιωμά μου να τον πετάξω έξω από to KWMN.Υπάρχουν κανόνες και όρια.
γ)Το να ανταλλάσεις αρχεία στο ασύρματο δίκτυο είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.Μην καταχράζεστε το προνόμιο αυτό.Σεβαστείτε και τους άλλους με τους οποίους συννυπάρχετε στο δίκτυο.
Αυτά τα ολίγα._
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Karharias
wifi 5.5 Mbit

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 10:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SuPerSoNiC έγραψε:
Επειδή έγιναν αρκετά με αφορμή το θέμα αυτό θα πώ τα εξής:
α)Αν βάλουμε όλοι limit στο upload μας (πχ 1 mbit) τότε και ένας να υπάρχει που δεν έχει limit στο download και τραβάει full θα πρέπει να κατεβάζει απο 5-6 χρήστες ταυτόχρονα για να 'γκουρλώσει' το ΑΡ.
β)Πράξεις αντιποίνων είναι απαράδεκτες.Αν πιστεύει ο ιδιοκτήτης του AP ότι κάποιος client παραβιάζει κάποιους κανόνες επανειλημένα,βάζει ban στην ΙΡ του στελνοντάς του ένα μύνημα με τους λόγους της πράξης του αυτής και τελειώνει εκεί το θέμα.Κλείνω το AP μου επειδή είναι δικό μου και μαγκιά μου και κάνω ότι γουστάρω είναι δικαίωμα του κάθε hub owner.Αλλά και μένα είναι δικαιωμά μου να τον πετάξω έξω από to KWMN.Υπάρχουν κανόνες και όρια.
γ)Το να ανταλλάσεις αρχεία στο ασύρματο δίκτυο είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.Μην καταχράζεστε το προνόμιο αυτό.Σεβαστείτε και τους άλλους με τους οποίους συννυπάρχετε στο δίκτυο.
Αυτά τα ολίγα._

kala,den leo gia klisimo leo gia ban... to psahno Evil or Very Mad
Επιστροφή στην κορυφή
Barbarian
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 11:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SuPerSoNiC έγραψε:
Κλείνω το AP μου επειδή είναι δικό μου και μαγκιά μου και κάνω ότι γουστάρω είναι δικαίωμα του κάθε hub owner.Αλλά και μένα είναι δικαιωμά μου να τον πετάξω έξω από to KWMN.Υπάρχουν κανόνες και όρια.

Λάθος 1000000000%

Αν κάποιος θέλει θέλει να κατεβάσει τo AP το κατεβάζει και παίζει μπάλα μόνος του αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να πετάξει κανέναν με το έτσι θέλω . Οι κανόνες είναι για όλους και το KWMN ανήκει σε όλους ...

Παρακαλώ να μείνουμε στην ψηφοφορία και να αφήσουμε τα "μαμά με τρώνε το bandwidth ....βάρα τους" . Αν καταφέρουμε και βγάλουμε κάποια απόφαση θα δείτε πως όλα θα είναι μέλι γάλα . Bandwidth υπάρχει αρκετό , απλά αν δεν γίνει σωστή διαχείριση δεν πρόκειται να παίξει τίποτα σωστά ... Κάποιος θα κατεβάζει με 1 MB/s και κάποιο δεν θα μπορούν να κάνουν Ping ....

Peace .... Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
VoiCe
wireless

Ένταξη: 31 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 1:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά ρε Barbarian...είσαι το Α και το Ω σε κάθε σημαντική συζήτηση! Razz
Αν και τώρα την τελευταία κουβέντα την έχω εγώ!Η γνώμη μου είναι ότι τα πράγματα είναι απλά κι εμείς το κουράζουμε δίχως λόγο.Φαντάζομαι πως όλοι κατανοούν ότι η μόνη εφικτή λύση τη στιγμή αυτή είναι το λίμιτ στη διακίνηση αρχείων.Αυτός που δεν το τηρεί σημαίνει ότι δεν σέβεται άλλον.Αυτός που δεν το τηρεί θα ήθελα να δω πως θα συμπεριφερόταν αν βρισκόταν στην μειονεκτική θέση.Αυτός που δεν το τηρεί κατόπιν συνεχών εκκλήσεων και παρατηρήσεων θα πρέπει να συμμορφωθεί η να περιοριστεί με κάποιο τρόπο , ούτως ώστε να μην βρίσκονται σε κουβέντα 10 άτομα εξαιτίας ενός.Δηλώσεις οι οποίες έγιναν σε παραπάνω πόστ και έχουν να κάνουν με δραστικά μέτρα και εξώσεις , δεν τυγχάνουν καμίας συμπάθειας όπως θα έλεγε και ο κος Τάσος. Αυτοί που έχουν τη "δύναμη" , θα πρέπει να ξέρουν και να την διαχειρίζονται. Εκεί φαίνεται ο επαγγελματισμός και το καθαρό μυαλό._

Επιστροφή στην κορυφή
Kommatia
πατόψαρο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 5:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα σας βάλω καμιά κρυφή σειρούλα στο καταστατικό και θα ψάχνεστε μετά!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Παράθεση:

Τελικά ρε Barbarian...είσαι το Α και το Ω σε κάθε σημαντική συζήτηση!

=> ΜΕΓΑΣ ΓΛΥΦΤΗΣ!!!!! Θλούρπ Θλούρπ

Παράθεση:

Αν κάποιος θέλει θέλει να κατεβάσει τo AP το κατεβάζει και παίζει μπάλα μόνος του αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να πετάξει κανέναν με το έτσι θέλω . Οι κανόνες είναι για όλους και το KWMN ανήκει σε όλους ...

Παρακαλώ να μείνουμε στην ψηφοφορία και να αφήσουμε τα "μαμά με τρώνε το bandwidth ....βάρα τους" . Αν καταφέρουμε και βγάλουμε κάποια απόφαση θα δείτε πως όλα θα είναι μέλι γάλα . Bandwidth υπάρχει αρκετό , απλά αν δεν γίνει σωστή διαχείριση δεν πρόκειται να παίξει τίποτα σωστά ... Κάποιος θα κατεβάζει με 1 MB/s και κάποιο δεν θα μπορούν να κάνουν Ping ....

=> Η πολιτική διγλωσία στο δίκτυο μας!
Κάθε παράγραφος και άποψη (Εύγε έχεις τα προσόντα για πολιτικός!)

Παράθεση:

Κλείνω το AP μου επειδή είναι δικό μου και μαγκιά μου και κάνω ότι γουστάρω είναι δικαίωμα του κάθε hub owner.Αλλά και μένα είναι δικαιωμά μου να τον πετάξω έξω από to KWMN

=> Χμ, μαζί με τον μαϊντανο ποτίζεται και ο "Βασιλικός"!!!! :PPP

Παράθεση:

valte limit... ektos apo enan pou kani pos to 3ehnai sinehia...

=> Ονόματα δεν λέμε αλλά ξεκινάει απο Σ και τελειώνει σε κατόμπατσο!!

Παράθεση:
Εγώ είμαι ο Ένοχος !! (Eddie)

=> Να ρε σεις, αφού ομολόγησε τι σας νοιάζει ποίος φταίει στ' αλήθεια χώστε τον μέσα!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
SuPerSoNiC
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Barbarian έγραψε:
Λάθος 1000000000%

Επειδή οι κανόνες είναι για όλους λέω και γώ...Τέλος πάντων.Αυτά θα τα λύσουμε στο καταστατικό και σε προσεχή συνάντηση των μελών Partyman Rock ya Super με χορό,τραγούδι και άφθονο αλκοόλ.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
VoiCe
wireless

Ένταξη: 31 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 7:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευάγγελε ωραίο γυαλλί! Hangs itself

Επιστροφή στην κορυφή
booker
Site Admin

Ένταξη: 27 Φεβ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2005 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kommatia έγραψε:

Μπουάχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Barbarian
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 07, 2005 12:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kommatia έγραψε:
blah blah

Haha Βάιο όταν έχεις έμπνευση είσαι όλα τα λεφτά , κόντεψα να πέσω απ την καρέκλα ... ειδικά με το

Kommatia έγραψε:

Laughing prayer Laughing prayer Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
SuPerSoNiC
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 07, 2005 3:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kommatia έγραψε:

Κεραιούλα......εεεεεεεε.....το φαντάζεσαι;Φανταστικέ Admin.......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    KWMN Forum Αρχική σελίδα -> Δημοψηφίσματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης