Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
SuPerSoNiC Συντονιστής
Ένταξη: 29 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 189 Τόπος: Καρδίτσα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 26, 2005 4:39 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στην περιοχή του κέντρου ο θόρυβος έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω μη κατευθυντικών links που παίζουν σε G και που μάλλον έχουν και ενίσχυση λόγω του ότι σε κανένα κανάλι δε μπορούμε να βγάλουμε link της προκοπής.Και μιλάω για αποστάσεις 500-600 μέτρα.Mπορούμε και μεις να παίξουμε με τέτοια ισχύ και πιο μεγάλη αν χρειαστεί.Το μόνο που θα κερδίσουμε είναι να κάνουμε τη μπάντα άχρηστη στο κέντρο για όλους..Δε ξέρω για πια λύση μιλάς karharias αλλά η λύση που βλέπω εγώ είναι ο κύριος/οι που κάνουν αυτοί τη δουλειά να λογικευτούν και να ρίξουν την ισχύ εκπομπής η να χρησιμοποιήσουν κατευθυντικά links γιατί αλλιώς ο χειμώνας προβλέπεται άσχημος. _________________
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
VoiCe wireless
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 120
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 26, 2005 8:59 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η λύση είναι να ψάξουμε να βρόυμε τους κυρίους που δημιουργούν το πρόβλημα , για να τους το κάνουμε γνωστό , ή να πάιξουμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο , μέχρι να ψάξουν αυτοί να μας βρούν .
Εμείς γνωστοί είμαστε άλλωστε. Δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι το ότι ή δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα εκπομπής , ή το ότι το κάνουν εσκεμμένα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Barbarian Site Admin
Ένταξη: 28 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 589 Τόπος: Καρδίτσα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 26, 2005 9:08 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χμ , έξω απ τα δόντια ;
"Επιστήμονες" από Αμερική ( μπουχαχα ) κάνουν καταπληκτική δουλειά με point to point links ... χρησιμοποιώντας μη κατευθυντικά interface και στις δυο μεριές ... πχ Omni σε Omni , πανελάκι 120ο με Omni και άλλες τέτοιες καλλιτεχνίες .
Σα να μην έφτανε αυτό , με τις πολλές και καλές γνώσεις που έχουν στα ασύρματα δίκτυα , γνωρίζουν επ ακριβώς την ισχύ εκπομπής των μηχανημάτων τους ... Έτσι , μπορεί και να εκπέμπουν με 30 db πάνω απ το όριο .... Αλλά τι έγινε ; Μας ελέγχει κανένας ;
Και όλα αυτά γιατί ; για να πουλάνε παράνομα internet ;;;
Η γνώμη μου ; Έξω απ τα δόντια ; Ελευθερία έχουμε άρα ο καθένας μας μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει .... Ακόμα και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ... Αρκεί όμως να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους , αυτό πρέπει να καταλάβουν (σώθηκα ...ξέρω) ...
Φυσικά και δεν είναι λύση να παίζουμε όλοι στο τέρμα όπως αυτοί... άστους ... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά ... _________________ Beast Wireless WebPage
Node #1 - Beast και Node #10 - CS
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
VoiCe wireless
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 26, 2005 10:58 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το θέμα είναι ότι εαν κάποιος απο τους κυρίους που δημιουργούν το πρόβλημα με την μπάντα - μπάντες , διαβάζει αυτό το φόρουμ , ας κάνει τον κόπο να γράψει ένα post , ένα σημάδι επικοινωνίας τουλάχιστον. Μια ασύρματη παρέα είμαστε άλλωστε. Δεν είναι κακό.
Εγώ μέχρι και στισ καμινάδες είχα πρόβλημα θορύβου , δεν θέλω να αναλογιστώ αυτό που συμβαίνει στο κέντρο . Ας το εμπέδωσουν επιτέλους .
Δημιουργείτε πρόβλημα κύριοι . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Barbarian Site Admin
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 1:23 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
VoiCe έγραψε: | μπλα μπλα διαβάζει αυτό το φόρουμ ξανά μπλα μπλα |
Γιώργο , φυσικά και το διαβάζουν (ναι είμαι σίγουρος ) αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ...
Όχι , με κανίβαλους και παράνομους (έχουν κανιβαλίσει την μπάντα και πουλάνε και παράνομα internet σε θύματα) ΔΕΝ είμαστε μια παρέα ...
Αυτό μας έλειπε ....
ΟΥΡΤ (για να μην πω τίποτα χειρότερο) _________________ Beast Wireless WebPage
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
SuPerSoNiC Συντονιστής
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 7:23 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μια παρέα είμαστε επεδή μοιραζόμαστε όλοι μια συχνότητα.Το τι κάνουν οι κύριοι αυτοί δε με αφορά εμένα τουλάχιστον,γιατί ξέρω ότι θα χαλαστώ άσκοπα αν ασχοληθώ με το ότι πουλάνε inet.Γιατί και καταγγελία να γίνει,δε πιστεύω οτι θα έρθει η ΕΕΤΤ Καρδίτσα να κάνει έλεγχο.Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μελετήσουν λίγο οι 'επιστήμονες'-πωλητές του χώρου,μια εταιρία πληροφορικής και επικοινωνιών και μια αλυσίδα super market το πως γίνεται ένα σωστό link για να δουλεύουμε όλοι σωστά.ΞΑΝΑΛΕΩ για οσους δε το κατάλαβαν.ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μεις να πάμε την ισχύ σε τρελλά επίπεδα(40-50 Watt η και παραπάνω!!!!!) σημαδεύοντας τις κεραίες σας.Μη μας φτάνετε στο ΑΜΗΝ.Και λυπηθήτε τα καημένα τα περιστέρια και τις δεκαοχτούρες.......
(Ο Σπουδαγμένος Στις Οξφόρδες Και Στα Παρίσια Επιστήμονας Των Ασύρματων Συνδέσεων) _________________
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Eddie wifi 5.5 Mbit
Ένταξη: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 160 Τόπος: Καρδίτσα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 11:35 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ρε παιδιά ξέρετε τι έλεγαν οι αρχαίοι ... "Πάν μέτρον άριστον"
Ναι άλλα ... κάθε μέτρο στο μέτρο του.... Αφού βλέπουν το forum και ξέρουν ότι δημιουργούν πρόβλημα... τότε αφού δεν κάνουν κάτι αυτοί μήπως να κάνουμε εμείς ??
Δέν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι απο αυτούς. Γιατί δηλάδη να μήν μπορώ να συνδεθώ εγώ επειδή κάποιος έξυπνος δεν νοιάζεται για μένα και γενικά για τους άλλους....
Να ανεβάσω την ένταση του Καράμπελα..... να την στρέψω προς τα "γνωστά σημεία" ??? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Karharias wifi 5.5 Mbit
Ένταξη: 20 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 155 Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 11:59 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ο καθένας ας κανει ότι καταλαβαίνει μέχρι να γίνει το τελευταίο χτύπημα.. δεν χρειάζεται να ξέρεις ακόμα ΣΣόνικ.!!!
εγώ πάντως 8α βάλω το κινητό μου σαν ονομασία σε όλα τα αξεσ ποιντ να δούμε αν θα υπάρξει επικοινωνία... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Barbarian Site Admin
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 1:34 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδιά ... αν κάνουμε και εμείς τα ίδια , δεν πρόκειται να καλυτερέψουν τα πράγματα ... αντιθέτως μάλιστα ...
Αφήστε τους να κουρεύονται και να σκάβουν το λάκο τους _________________ Beast Wireless WebPage
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Karharias wifi 5.5 Mbit
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 3:02 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θα στείλω εγώ ρε σύννεφο θορύβου,,, όπως μας έμαθαν στο FORSHAIR university of new york... ρεζιλιδες.. κοροιδεύετε τον κοσμάκη... ειναι μικρή η καρδίτσα... ντροπή
τασοοο που το παμε παλι το γου σαρκ έγινε το βήμα του ενδιαφέροντος
μετέθεσε τα όταν εχεισ χρόνο πλζ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Barbarian Site Admin
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 6:31 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η άσκηση της ημέρας ...
Υπολογισμός ισχύος εκπομπής
Δίνονται τα εξής :
Απόσταση : 1 KM
Κανάλι εκπομπής : 2447
FSL : 100,24db ( 1 km στο κανάλι 8 )
Λαμβανόμενο σήμα : = -67 db
Κέρδος κεραίας λήψης : 24db
Απώλειες καλωδίου (στη λήψη) : 5db
Να υπολογίσετε την ισχύ εκπομπής
Λύση
Για να φτάνουν -67 db 24 db (ή κεραία) + (5db περίπου απώλειες καλωδίων + κονέκτορες) = -86 καθαρό ...
η ισχύς εκπομπής του είναι Χ :
Χ - FSL = Λαμβανόμενο Σήμα ... δλδ
Χ - 100,24 = -86
Χ = 14,24 db = 26,55 mw
Λοιπόν ; Τζάμπα τους τα "σούρνουμε" βρε τόσο καιρό ;;; ...
Έλα όμως που αυτό ισχύει εφόσον είναι στο κύριο λοβό της κεραίας το σημείο που λαμβάνει το -86 και φυσικά πρέπει να έχει και την κεραία του στραμμένη προς τα εκεί για να έχει κέρδος 24db από την κεραία που κάνει τη λήψη ...
Για να μην τα πολυλογώ η κεραία δεν σημαδεύει τον εν λόγο κόμβο και υπάρχει και φυσικό εμπόδιο ανάμεσα.... να μην το πάω πολύ μακριά ... Με ένα καλό κεντράρισμα φτάνουμε τη λήψη στο -55 χαλαρά (και βάλε ) ...
Άρα ... πάμε μια φορά ακόμα με ποιο σωστά νουμεράκια ....
-55 που φτάνουν -24 το κέρδος της κεραίας + 5 οι απώλειες καλωδίων = -74
Έτσι τώρα η ισχύς εκπομπής πάει στο Χ = 100,24 - 74 = 26,24 db ή 420,73 mw
Φυσικά αυτό χωρίς να υπολογίσουμε της απώλειες από τα φυσικά εμπόδια που μεσολαβούνε , τις αντανακλάσεις κτλ Καθαρά θεωρητικός υπολογισμός ... (βρε λες να φτάσουμε το watt ;;; όλεεεε)
Τα 420,73 mw Σημαίνουν 3 πράγματα :
α) Οι "αμερικάνοι" (μπουχαχα και πάλι) έκαναν πολλές κοπάνες στα μαθηματικά ...
β) οι "αμερικάνοι" (ματα ξανά μπουχαχα) δεν έκαναν καν τον κόπο να τα υπολογίσουν και να δούνε ότι εκπέμπουν τουλάχιστον 4 φορές πάνω απ την νόμιμη ισχύ ...
και γ) οι "αμερικάνοι" βρήκανε ένα μηχανάκι για ταράτσα , του ρίξανε και μια κεραία και όποιον παρει ο χάρος ....db ?? mw ?? ισχύς ?? I dunno this word ....
Αυτά .-
Τα συμπεράσματα δικά σας _________________ Beast Wireless WebPage
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
SuPerSoNiC Συντονιστής
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 7:01 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδή δε τα πήγαινα ποτέ καλά με τα προχωρημένα μαθηματικά θα κάνω κάτι πιο απλό.....Έχουμε μια κεραία τύπου panel με ισχύ 16 DBI.Και μια καρτούλα 20 DBI......20+16=36 DBI μείον 4 ας πούμε DBI από pigtail = 32 DBI = 1.6 Watt...........................(Μαντεψιά κάνω.Δεν ξέρω αν έχουν ακριβώς τον εξοπλισμό αυτό.)
|
|
VoiCe wireless
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2005 8:27 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα τυπάκια είναι απερίγραπτα.Ίσως και να μην γνώριζαν τα watt, αλλά τώρα που το έμαθαν μπορούν να αναρτήσουν στα ράφια των καταστημάτων τους τα παρακάτω προιόντα προς πώληση.( Βέβαια στους συνδρομητές πελάτες σας μπορείτε να τα διανέμετε δωρεάν.Τόσα λεφτά παίρνετε ).
http://www.ericisgreat.com/tinfoilhats/
Δεν είναι ντροπή.Κι οι καπνοβιομηχανίες απο κάποια στιγμή και μετά μας φανέρωσαν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
SuPerSoNiC Συντονιστής
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 28, 2005 4:46 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χαχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχα,α ρε Γιώργο έγραψες πάλι...... _________________
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Karharias wifi 5.5 Mbit
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 29, 2005 8:03 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν ξέρω τι έγινε αλλά μετά από αυτά τα ποστς εγώ στο σπίτι παίζω και πάλι όπως έπαιζα... ίσως τυχαίο ίσως ένδειξη επικοινωνίας ίσως .... και το σήμα του "hatzigiannis" μειώθηκε και άλλαξε κανάλι... τώρα παίζει στο 8...
καλό είναι αυτό... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|