KWMN Forum Αρχική σελίδα KWMN Forum
Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Καρδίτσας

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 Συχνές Ερωτήσειςwww.kwmn.gr   ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Wireless Messenger

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    KWMN Forum Αρχική σελίδα -> Υπηρεσίες
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
K0mmaT1A
πατόψαρο

Ένταξη: 13 Δεκ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 09, 2007 8:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Wireless Messenger Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτι που πιστεύω ότι λείπει απ' το ασύρματο είναι ένα σύγχρονο ασύρματο messenger.

Έχω περάσει έναν σερβερ που σε συνδυασμό με το ανάλογο client μπορούμε να έχουμε instant messaging, offline messages, video, audio, λειτουργία μέσω mysql (για ταχύτητα).

O server λειτουργεί μόνιμα στην ip 10.100.1.76 ( dns: Gabriel.swn) για να συνδεθείτε βέβαια πρέπει να "βλέπετε" το port 5222 του swn.

Αν αρχίσουμε να το δουλεύουμε σε λίγους μήνες θα έχω server να λειτουργεί μόνιμα και στην καρδίτσα....

Μπορείτε να συνδεθείτε με πολλά clients, διαλέξτε όποιο σας αρέσει:

Neos: (audio-video,msn)
http://www.neosmt.com/eng/index.php

Trillian: (audio-video,msn,yahoo,irc...)
http://www.ceruleanstudios.com/

Spark: (πολύ απλό)
http://www.igniterealtime.org/projects/spark/
(rapidshare.kwmn)
http://www.rapidshare.kwmn/download.php?file=4373654

Όλα τα clients:
http://www.jabber.org/software/clients.shtml
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Barbarian
Site Admin

Ένταξη: 28 Φεβ 2004
Τόπος: Καρδίτσα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 09, 2007 9:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[/φτυάρι Mode ON]
που είναι τα services ? οΕο ??? Laughing Laughing

http://www.kwmn.gr/forum/viewtopic.php?t=198

θα καταλάβεις πολλά πράγματα για το τι παίζει με τις υπηρεσίες ...
[/φτυάρι Mode OFF]

[/γκρίνια Mode ON]
Από τότε δεν έχει αλλάξει και τπτ , απλά κάποιες υπηρεσίες τις έκοψα τελείως και άλλες τις έκανα για μένα μόνο ( πχ weathermap ) . Όσο για τα άλλα ... βράσε ρύζι Razz
[/γκρίνια Mode OFF]

Για τον ΙΜ τώρα , είχαμε κάνει κάποιες δοκιμές με το Βάγγο αλλά αρκετά παλιά . Καλή υπηρεσία και ελπίζω να περπατήσει Very Happy
Node #1 - Beast και Node #10 - CS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SuPerSoNiC
Συντονιστής

Ένταξη: 29 Φεβ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 09, 2007 11:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι να τις κάνεις τις υπηρεσίες όταν δεν τις χρησιμοποιεί κανένας?Να λες ότι υπάρχουν?
Σήκωσα Voip server μιλήσαν όλοι κανα δυο φορές,χαρήκανε τι καλά που είναι και μετα καπούτ.Ούτε που τη χρησιμοποίησε κανείς.Κράτησα το server ανοιχτό 1 μήνα και μετά τον έκλεισα(τσάμπα ρεύμα?).Κανείς δεν μου παραπονέθηκε.Το DC hub να είναι online να τραβάνε καμιά 'ποιοτική' ταινία και δε βαριέσαι. Αδιαφορία για όλα τα άλλα Confused
πατόψαρο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2007 12:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα συμφωνήσω, όπως γίνετε και εδώ το 90% μπαίνει για να τραβήξει καμιά ταινία-σειρά άντε και στο τσακίρ κέφη να πει και καμια μαλακία...
Δεν υπάρχει λόγος να σηκώσεις υπηρεσία που δεν απευθύνεται σε ένα από αυτά....

Το VoIP όσο χρήσιμο κι αν είναι, αν δεν υπάρχουν άτομα και hardware δεν...

Με το messenger θα μπορούσαν να αντικατασταθούν irc, epop... audio-video επικοινωνία χρησιμοποιούμε όλοι...

Και μιας και οι συγκεκριμένοι servers συνδέονται μεταξύ τους, θα ήταν και μια ωραία κίνηση να γεφυρώσουμε τα WN δίκτυα... (απ' το ολότελα...)
Επιστροφή στην κορυφή
SuPerSoNiC
Συντονιστής

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 10, 2007 12:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η γεφύρωση των δικτύων είναι πολύ καλή ιδέα αλλά σκοντάφτει στο θέμα bandwidth.Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να μπεί μια DSL πληρωμένη από όλους μας αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό,την επικοινωνία του δικού μας δικτύου με τα υπόλοιπα,κάτι που έχει αναλάβει η DSL του Τάσου εδώ και πολύύύύύ καιρό.
Αυτό που μ' αρέσει είναι που έχεις όρεξη ρε Kommatiaσμένε,κάτι που μου έχει στερέψει τελευταία ομολογώ.Άντε να έρθεις μόνιμα να μας δώσεις ώθηση για καινούρια πράγματα. Very Happy Very Happy Very Happy
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 6:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά τι έγινε Βάιε ; Έκανες τπτ η το ξανασκέφτηκες ; Ήμουν και τάβλα την προηγούμενη εβδομάδα και δεν παρακολούθησα τα γεγονότα Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
K0mmaT1A
πατόψαρο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 06, 2007 6:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ας συνεχίσομεν το topic λοιπον,
Έχω συνεχώς τον jabber server να λειτουργεί... βέβαια σχεδόν για προσωπική χρήση μιας και Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει τπτ άλλο εκτός από dc και epop.

Εγώ θα πρότεινα να καθιερώσουμε ένα πρόγραμμα και να πάει πακέτο σε όποιον συνδέεται στο Kwmn μαζί με κάποιο dc client, mirc settαρισμένα... (ίσως ένα setup με προεγκατεστημένα προγράμματα, ετοιμάζω κάτι αν θέλετε...) Έτσι δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις τι πατάω εδώ, γιατί μου λέει το άλλο,ποιό click αριστερό ή δεξί κλπ...

Το καινούργιο SJphone εκτός του ότι είναι VoIP phone στην καινούργια του έκδοση υποστηρίζει και jabber server παράλληλα με το VoIP για να συμπληρώσει το κενό στο chatting. Είναι ενδιαφέρουσα σκέψη μιάς και υπάρχουν και hardware τηλέφωνα που το έχουν προεγκατεστημένο...

Περιμένω τις απόψεις σας.

Το Δ.Σ. του Gabriel :PPPppPPPppPp
Επιστροφή στην κορυφή
Barbarian
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2007 4:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βάιε να ενημερώσω ότι υπάρχει ένας sip (voip) server που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες , απλά δεν τον έβαλα ακόμη στα services γιατί είναι σε δοκιμαστική περίοδο . Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
K0mmaT1A
πατόψαρο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2007 10:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δώκε αν είναι ip κλπ εγω λογικά θα μπορώ να μπω ε;
Επιστροφή στην κορυφή
Roufianos
leecher

Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 12, 2007 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kommatia έγραψε:
Εγώ θα πρότεινα να καθιερώσουμε ένα πρόγραμμα και να πάει πακέτο σε όποιον συνδέεται στο Kwmn μαζί με κάποιο dc client, mirc settαρισμένα... (ίσως ένα setup με προεγκατεστημένα προγράμματα, ετοιμάζω κάτι αν θέλετε...) Έτσι δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις τι πατάω εδώ, γιατί μου λέει το άλλο,ποιό click αριστερό ή δεξί κλπ...

Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Ένας installer wizard με όλα τα βασικά προγραμμάτα που χρησιμοποιούμε , έτοιμα και σεταρισμένα.
Barbarian
Site Admin

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 13, 2007 10:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

K0mmaT1A έγραψε:
Δώκε αν είναι ip κλπ εγω λογικά θα μπορώ να μπω ε;

Ο σερβερ τρέχει στο beast και έχει δοκιμαστεί επιτυχώς αλλά το vpn με το THMMY τώρα τελευταία κάνει πολλά νερά και νομίζω πως πάει για κατάργηση . Μάλλον θα το ψάξω για vpn με κανέναν άλλο χρήστη και από Σαλονίκη αλλά και με Αθήνα ( γιατί routes για Καρδίτσα <-> Αθήνα από ΤΗΜΜΥ γιοκ εδώ και καιρό ... )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    KWMN Forum Αρχική σελίδα -> Υπηρεσίες Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης